Pust ima pomembno vlogo v vrtcu, saj z njim vključujemo in seznanjamo otroka v lastno kulturo in kulturno dediščino. Vsako leto se strokovne delavke trudimo, da z obujanjem, spodbujanjem in nadaljevanjem čudovitega slovenskega običaja v otrocih zanetimo iskrico navdušenja in spoštovanja do ohranjanja tradicije.

Na pustni torek, na dan ko oživijo različne maske, je bilo  v našem vrtcu zelo živahno in veselo. V vseh skupinah smo s pomočjo različnih dejavnosti poskrbeli za razigrano vzdušje, ki se je že navsezgodaj zjutraj, poleg vonja po okusnih krofih, širilo od vrat do vrat. V dopoldanskem času smo se odpravili na »vrtčevsko pustno mini povorko« v okolico našega vrtca in se skupaj družili iz vseh treh lokacij vrtca. Tudi letos smo obiskali župana in zaposlene na občini, bližnjo gostilno, trgovino, … Pred pustnim kosilom smo vse vrtčevske maškare zarajale še na naši ploščadi, potem pa je sledil zaslužen počitek.

Čeprav letos maškare nismo imele dosti dela s preganjanjem zime, ker nam le-ta ni pokazala svoje prave veličine, smo dosegle svoj namen in k nam priklicale pomlad!

Vabimo vas k ogledu pustnih utrinkov iz našega vrtca …