Ker v vrtcu Sonček že tretje leto sodelujemo v evropskem projektu European School Sport Day, smo ga v tednu od 23.9. do 30. 9. 2022 tudi obeležili.  Glede na to, da nam je precej godlo vreme, želeli pa smo tako kot vsako leto izvesti športni dopoldan v vsaki skupini posebej, ter čim več na prostem, smo lovili prave trenutke primernega vremena. Ker pa ima vrtec 7 skupin in se nahaja na treh lokacijah, smo lahko tudi veliko lažje rokovali z zastavami.

Otroci prvega starostnega obdobja so se v večini posluževali gibalnih minutk ter razgibavanja s telovadnimi rekviziti, ki so otrokom blizu, npr. žoge, obroči. Priredili so tudi poligon ter se gibali na prostem.

Otroci drugega starostnega obdobja pa so usvajali že nekoliko višje cilje. Tako sta se dve skupini otrok podali na dolga pohoda – prva na 3 in druga na 6 kilometrskega. Slednjega so opravili najstarejši otroci v vrtcu-otroci, ki prihodnje leto odhajajo v šolo. Oba pohoda sta bila zanimiva, saj sta potekala v različnih življenjskih okoljih, eden pa je celo vseboval še orientacijsko-raziskovalni del. Dve skupini drugega starostnega obdobja sta se odločili športni dan izvesti v igralnici ter pred vrtcem: prva s poligonom in druga s štafetnimi igrami z žogo.

Otroci v gibanju vedno zelo uživajo, če pa le-to vsebuje še kakšne nove načine, izpeljave, dodatne naloge pa še toliko bolj. Vzdušje po skupinah je bilo ta dan res športno, predvsem pa sproščeno. Vzgojiteljice celotnega vrtca podpirajo projekt in se zelo rade odzovejo na športni dopoldan v vrtcu. 

Fotogalerija

 

Vodja projekta:

Mateja Maguša