V mesecu januarju smo spoznavali letni čas-zimo. Odšli smo v vrtčevsko knjižnico in poiskali knjige za naš knjižni kotiček. Našli smo veliko zanimivosti o letnem času v katerem se trenutno nahajamo.
 Spoznavali smo značilna oblačila in veliko pozornosti namenili samostojnosti otrok pri slačenju in oblačenju le teh pa tudi obuvanju.
 Poskrbeli smo tudi za lačne ptičke, tako da smo jim pred vrtcem nastavili krmilnico in pripravili slastno mešanico za mrzle dni. Naučili smo se kratko deklamacijo Ane Nuške Pišek z naslovom Ptiček in jo gibalno ponazarjali.
Ugotovili smo tudi, da pozimi voda zmrzne zato smo si pripravili še naravoslovni kotiček z vodo in ledom ter si iz ledu skuhali odličen šipkov čaj. Tako smo s prvimi poskusi spoznavali tudi agregatna stanja vode.
Veliko smo se posvečali gibanju na prostem ter v igralnici (kjer smo si pripravili tudi vadbeno uro) in likovno poskušali ujeti zimske trenutke.
Naše spoznavanje zime in pridobljeno znanje smo strnili z izdelavo plakata ter ga izobesili na steno, kjer letne čase lahko kadarkoli med seboj primerjamo in tako utrjujemo svoje znanje in pridobljene besede.
vzgojiteljici Sonja in Nina