Spoštovani starši in dragi otroci!

Pred nami je pričetek novega vrtčevskega leta 2021/2022. Zaposleni vrtca Sonček se veselimo prvega septembra, ko se bomo ponovno srečali z vsemi vami.
Želimo si, da bi naši skupni dnevi bili za vse zdravi, prijazni in uspešni, predvsem pa, da bo naš vrtec Sonček varno okolje za vse – za otroke in zaposlene. V priponki vam pošiljamo okrožnico MIZŠ, iz katere je razvidno, na kakšen način nam bo varno okolje tudi uspelo zagotavljati.
Okrožnica navaja, da za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, v 1., 2. ali 3. razred osnovne šole, v osnovno šolo s prilagojenim programom ali v zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, izjemoma ne velja pogoj cepljenosti, prebolevnosti ali testiranja. Obvezno pa je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, zračenje prostorov.
Za vse druge prihode staršev v vrtec ali šolo (npr. ob uvajanju otroka – novinca v vrtec, na pogovorne urice in roditeljske sestanke) pa velja vselej tudi pogoj PCT.

Sprememba odloka

Lep pozdrav!
vodstvo Vrtca Sonček