Obvestilo – izvajanje športno gibalnega programa Mali sonček

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da naloge v okviru športno gibalnega programa Mali sonček v vrtcu izvajamo naprej po načrtu, saj kljub zahtevni situaciji, v kateri smo se znašli, ne moremo in ne smemo dopustiti, da gibalni razvoj najmlajših zastane. Izjemno pomembno je, da otroci, od najmlajših do nekoliko starejših, na dnevnem nivoju dobijo dovolj možnosti za gibalno aktivnost.  Gibanje, predvsem aktivnosti na prostem, nudi razvojne informacije, ki so zelo pomembne za normalen psihosocialni razvoj vsakega otroka. Prihaja pomladni čas, ki ga bomo lahko vsi izkoristili za čim več bivanja in gibanja na prostem.

Otroci v vrtcu še vedno opravijo enako število nalog kot je predvideno v programu (5 nalog v modrem, zelenem, oranžnem programu in 7 nalog v rumenem programu).

Predlagamo le, da kakšen izlet več kot je predvideno v rednem programu otroci opravijo skupaj s starši.

Vabimo vas, da si v okviru nove aplikacije Športni izziv https://izziv.sportmladih.net/ (programi – Mali sonček) ogledate videoposnetek in priporočila (navodila) za vsako starostno skupino posebej glede izvedbe izletov.

 

Verjamemo, da nas bo v naslednjih mesecih še več gibalno aktivnih in da bomo vsako minuto izkoristili za gibalni napredek »malih« in »velikih«!

 

Lep športno gibalni pozdrav!

Andreja Majcen, vodja programa Mali sonček