Tudi to šolsko leto se nagiba h koncu, čeprav ni vse tako kot je bilo leta do sedaj. Pravijo, da nikoli več ne bo tako, kot je bilo. Zagotovo to drži tudi za predšolske otroke 7. skupine, ki se v teh dneh poslavljajo od vrtca. Na kratko povedano – bilo nam je lepo, ostali so čudoviti spomini. Eden takšnih spominov je tudi zaključni piknik, ki so ga starši iz skupine organizirali vsako leto v mesecu juniju.

To je generacija otrok letnik 2014. Kar z osmimi otroki te skupine smo bili neločljivi vseh pet let. Ostali so se priključevali skozi leta in postajali del naše močne skupine, nekateri pa so nas tudi zapuščali. Pomembna je bila »matica skupine«, ki je ostajala enaka. Predvsem predstavnica staršev iz družine Belšak-Budja, ki je bila pripravljeni vsako leto organizirati zaključni piknik. Vsa pohvala in zahvala gre njej in njenim pomočnikom, ki so vsako leto vedeli, kakšno je njihovo delo. Tako smo imeli 5 zaporednih let zaključni piknik na Stari gori pri gasilskem domu. Otroci so uživali na zelenici z žogo, kolesi, skiroji in drugimi igračami od doma. Letošnje leto pa v blatnih lužah in ustvarjanju v blatu. Starši pa v senci pod mogočnimi drevesi ob dobri hrani z žara in sladicah pridnih mamic. Letos sem to druženje izkoristila za slovo od mojih junakov, kot njihova vzgojiteljica vseh 5 let. Povedala sem jim nekaj vzpodbudnih besed, pripravila projekcijo zanimivih fotografij in posnetkov iz minulih let. Bilo je zelo čustveno, predvsem fotografije in posnetki prvih vrtčevskih dni, prvi ples, razgibavanje, obuvanje copatov, prehranjevanje… Marsikomu se je utrnila solza ob pogledu na svoje male junake, ki pa bodo že to jesen nosili šolske torbe. Z otroki smo zapeli »Mi smo mini maturanti« in tako zaokrožili uradni del.

Spoštovani starši in otroci 7 skupine! Še enkrat bi se vam zahvalila za vse trenutke in izkušnje, ki smo jih skupaj doživeli in delili. Bili ste enkratni in takšne generacije si želi vsaka vzgojiteljica.

Fotogalerija

Vzgojiteljica Marija Rudolf