Otroci od 2. do 6. leta so v vrtcu Sonček vključeni v program Mali sonček. Ker je v tem šolskem letu prišlo do nepredvidene situacije (začasnega zaprtja vrtca), vas prosimo dragi starši za pomoč pri izvedbi programa. V prilogi imate dodane gibalne naloge, ki so razvrščene po starostnih obdobjih. Najprej so navedene dejavnosti, ki jih otroci tiste starostne skupine še niso izvedli, vendar je to nujno potrebno za pridobitev nalepke Malega sončka. Pri posameznih skupinah je tudi zabeleženo, kaj je še zaželjeno izvajati ter na kakšen način.

Kljub vsemu, da otroci v starosti od 1 – 2. let ne sodelujejo v programu, so na koncu prav tako navedene idejne dejavnosti za te otroke.

Prosimo, da dejavnosti z vašimi otroki izvedete in nam fotografije pošljete na group2.osmsvs@guest.arnes.si. Le tako bodo lahko vzgojiteljice potrdile opravljeno dejavnost v knjižici Malega sončka. Fotografije bodo uporabljene interno, izključno za potrebe programa Mali sonček in bodo uničene ob zaključku šolskega leta. Za vsa vprašanja vam je na voljo vodja programa Mali sonček, ga. Mateja Maguša, na vrtčevskih mobilnih telefonskih številkah ali zgoraj navedenem e-mailu.

Prosimo, da obvestite tudi tiste starše, ki ne spremljajo spletne strani vrtca Sonček, da bomo skupaj uspeli izpeljati program Mali sonček.

Hkrati pa vas vodja projekta Varno s soncem, ga. Marija Slavič želi spomniti na nevarnost pred izpostavljanjem soncu. Zato zaščitite otroka in sebe pred škodljivimi sončnimi žarki s pokrivali, primernimi oblačili, umaknite se v senco, pijte dovolj tekočine in ne izpostavljajte se direktnim sončnim žarkom od 11. ure dopoldan do 17. ure popoldan. 28. maja tudi obeležujemo svetovni dan sonca, zato poskrbimo za svoje in otrokovo zdravje.

Želimo vam obilo gibalnih užitkov z vašimi in našimi “Sončki”.

Ostanite zdravi. Upamo, da se kmalu vidimo.

 

Strokovne delavke vrtca Sonček