Leto je prehitro pri koncu in že je med nami mesec december. Za nekatere najbolj srečen, za druge mesec presenečenj in obdarovanj, za tretje mesec poln spominov – lepih ali manj lepih, spet za četrte nič kaj drugačen od ostalih.

Vendar naši otroci v tem mesecu poleg vseh marketinških sporočil potrebujejo več kot samo materialne dobrine, ki bi naj prinašale začasno srečo. Vsi vemo, da so želje eno, uresničitev drugo, raba in uporaba pa spet tretje. Velikokrat nam je žal, da smo storili kakšen korak, ki je bil nepotreben, pa vendar v trenutno zadovoljstvo otroka, čez nekaj ur ali dni, se je veselje razblinilo. Zato se poskušajmo potrošniški mrzlici čimbolj izogibati, kljub dobrim možem, ki prihajajo drug za drugim, ter včasih obdarujejo brez omejitev. Mesec december je priložnost za druženje s tistimi, katerih stike smo skozi leto nekoliko zanemarjali, krepitev medsebojnih odnosov, spoznavanje novih ljudi – tudi starih pozabljenih prijateljev. Veselimo se skupaj, vzemimo si čas drug za drugega, za družino. Še najbolj pa za otroke. Otroci so potrebni naše pozornosti in fizične prisotnosti brez motečih telekomunikacijskih naprav in to bodo pokazali s hvaležnostjo. Tako bo zadovoljstvo obojestransko. Zatorej se občasno ustavimo, umirimo in zadihajmo – brez kakršnih koli drugih obveznosti.

V našem vrtcu se bomo osrečevali z drobnimi pozornostmi, nasmehi, objemi, prijaznimi pogledi, hkrati pa se bomo veselili drug drugega. Vzeli si bomo čas… Za otroke… Za nas vse…

Lepe decembrske dni ter pisane božično-novoletne praznike vam želimo.

Novo leto pa naj bo leto novih priložnosti, dosežkov, predvsem pa sreče.

Kolektiv vrtca Sonček