Otroci in starši 7 skupine  smo se v čudovitem jesenskem popoldnevu odpravili na pohod. Ampak to ni bil pohod kar tako malo naokrog. Namreč, dobili smo povabilo Evinih staršev, da jih obiščemo na njihovi kmetiji v Okoslavcih. To pa ni ravno blizu, približno 4 kilometre v eno smer, zato smo sklenili, da ta pohod organiziramo skupaj s starši v popoldanskem času.

Zbrali smo se pri gasilskem domu Sv. Jurij ob Ščavnici, od koder smo po zračni liniji videli naš cilj (zelena hiša in silosi) v daljavi. Pot nas je vodila skozi Biserjane v Dragotince, kjer smo prečkali avtocesto in za trenutek postali na nadvozu ter opazovali avtomobile, ki so drveli pod nami.  Kmalu čez nadvoz smo zavili na poljsko cesto, kjer so otroci prosto hodili, tekli, se lovili, vse do zastavljenega cilja v Okoslavcih. Posamezniki so jo mahnili kar čez njive po bližnjici, saj so bila tla suha in dobro prehodna. Vsi smo pot prehodili samostojno, tudi naš najmlajši pohodnik, Mašin bratec, star 3 leta.

Ob prihodu na kmetijo je bilo toliko vsega, da otroci niso opazili niti pogrnjene mize, kjer so nas čakale same domače dobrote: še tople kvasenice in ocvirkovice.

Otroci so imeli na voljo vsa Evina igrala, trampolin, gugalnice in cartlanje malih muc. Bilo je tako zanimivo in aktivno, da nihče ni niti pomislil, da bi se bilo dobro odpraviti nazaj, če želimo prispeti pred temo. Spoznali smo, da je najbolje da si uredimo prevoze za nazaj. To smo zapisali tudi v vabilu in več kot polovica se jih je za to varianto odločila že prej, vsi ostali pa smo se jim pridružili in tako se nihče ni vračal nazaj peš. Seveda so zato otroci lahko še nekaj časa uživali v igri, starši pa v prijetnem kramljanju ob dobri hrani, pijači in kavici.

FOTOUTRINKI

Zapisali vzgojiteljici Marija Rudolf in Petra Rošker