Tudi letošnje leto smo 18. novembra  v vrtu Sonček uživali v slastnem in zdravem Tradicionalnem slovenskem zajtrku, katerega slogan se glasi ‘Zajtrk z mlekom – super dan!’ Vrteške mize so bile bogato obložene z lokalnimi dobrotami, tako smo se posladkali z medom domačih čebelarjev, maslom kmetije Roškar, ki smo ga namazali na rženi kruh ge. Irene Ajlec, zraven pa so se prilegli še domače mleko kmetije Roškar in jabolka sadjarstva Senekovič. Vsem domačim ponudnikom se iskreno zahvaljujemo za dobavo svežih in domačih živil, saj smo le tako našim otrokom omogočili kakovosten zajtrk.

Da smo otrokom TSZ še bolj približali, smo vzgojiteljice poskrbele, da smo si primerno uredili igralnico, že ves teden ustvarjali na to temo in si celo izdelali pogrinjke – da smo imeli mize res praznično pogrnjene. Pogovarjali smo se o tradicionalni slovenski prehrani, čebelah, si o čebelicah peli pesmice in plesali. Prav tako so nas v sklopu TSZ obiskali čebelarji iz domačega Društva čebelarjev, od katerih smo marsikaj izvedeli o čebelah in medu.

Skratka – dan, ko obeležujemo TSZ, smo pestro in bogato zaključili, se dobro in zdravo najedli, naplesali ter marsikaj novega izvedeli.

Fotogalerija

 

                                                                  Vzgojiteljice vrtca Sonček