Prvi teden v mesecu oktobru je bil namenjen tednu otroka, v okviru katerega smo tudi v našem vrtcu izvedli različne zanimive dopoldanske in popoldanske dejavnosti. Ena od teh je bila tudi »kino predstava«, ki smo jo izvedli v petek, 7. 10. 2022. Pri tem dogodku so nas k sodelovanju povabili KTD Festival Ljutomer s partnerjema Občino Ljutomer in Zaposlitvenim centrom BM v sklopu projekta Prleški pločnik slavnih ter nam tako ponudili možnost ogleda dveh kratkih poučnih risanih filmov, ki so ju pripravili skupaj z Vrtcem Ljutomer za Otroški program Grossmannovega festivala.

Tako smo se na ta dan vsi v vrtcu skrbno pripravili. Otrokom smo skušali pričarati vzdušje pravega kino dogodka. Ob vhodu v vrtec jih je pričakal plakat, ki jih je seznanil z današnjo ponudbo risanih filmov. Otroci so nato dobili vstopnice, ki so jih skrbno čuvali do vhoda v »kino«. Pozabili pa nismo niti na pokovko, ki jo v kinu vsi, tako mali kot veliki, obožujemo. Pri vhodu v »kino« jih je pričakala vzgojiteljica, ki je preverila njihove vstopnice in jih usmerila na ustrezni sedež, kjer so se lahko usedli. Zbrane otroke, vzgojiteljice in goste sta pozdravila g. Peter Beznec in g. Tomaž Horvat. Otrokom sta na kratko predstavila risana filma, ki smo si ju ogledali: Prava Pepelka in Podlasica. Prva zgodba je govorila o deklici Pravi Pepelki, ki so se ji vsi posmehovali, ker je imela samo eno nogo. Prava Pepelka pa je bila odločena, da bo šla na ples na kraljevi dvor. To ji je tudi uspelo s pomočjo prijateljev živali. Druga zgodba je govorila o lačni podlasici, ki je želela napasti jato ptičev, ki živijo na poslednjem stoječem drevesu. Ptice so se trudile ohraniti ravnovesje drevesa, a se je podlasica vztrajno skušala povzpeti na krošnjo drevesa, da bi jih pojedla. Zgodba ima zelo zanimiv in poučen konec. Oba risana filma sta otroke vsebinsko in zvočno zelo pritegnila. Z veseljem bi si ogledali še več takšnih poučnih  risank.

S seznanjanjem filmske umetnosti se je v našem vrtcu končal letošnji teden otroka. Otroci so tudi v tem tednu doživeli in spoznali veliko zanimivega.

Fotogalerija

 

Zapisali Silvija Kovačič in Andreja Majcen