S ponosom vam sporočamo, da smo se med 160 prijavljenih slovenskih vrtcev, OŠ in SŠ v projektu (Lidla in Ekošole) Hrana ni za tjavendan, uvrstili na 3. mesto. Zahvala za dobro uvrstitev gre tudi nekaterim staršem, ki so Kuhlin dnevnik pridno izpolnjevali, imeli pa so tudi možnost sodelovanja v Lidlovem natečaju najboljšega recilkiranega recepta. Na dnevu brez zavržene hrane so sodelovale še ostale skupine v vrtcu in pokazale, da se vsi skupaj v naši ustanovi trudimo, da pridelamo čim manj zavržene hrane. Vrtec Sonček je tudi podpisnik zaveze s čim manj zavržene hrane, prav tako pa so zavezo prejele tudi družine.

Samo razglasitev in zaključno prireditev projekta si lahko ogledate na youtube kanalu: Hrana ni za tjavendan 2022 – YouTube, prav tako pa preberete članek na povezavi: Šole in vrtci iz Pomurja uspešni v boju proti zavrženi hrani – Pomurec.com.

Poročilo projekta najdete tukaj.

Za sodelovanje se tako zahvaljujemo vsem sodelujočim skupinam v vrtcu, vzgojiteljicam, kuharskemu osebju, staršem ter vodstvu, ki ste podprli ta projekt. Še naprej se trudimo, da bo zavržene hrane čim manj, če pa le-ta nastane, pa jo reciklirajmo.

Vzgojiteljici 6. skupine: Mateja in Marinka