Petek, 10. junija 2022, je bil za otroke vrtca Sonček Sveti Jurij ob Ščavnici prav poseben dan. V okviru zaključne prireditve celotnega vrtca in slovesa otrok, ki v jeseni stopajo v šolske klopi, smo za vse obiskovalce Kulturnega in upravnega središča Sveti Jurij ob Ščavnici pripravili glasbeno gibalno dramatizacijo z naslovom O goskici, ki se je učila peti.

Starši, župan, ravnatelj, pomočnici ravnatelja šole in vrtca, predsednica sveta zavoda OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici, vzgojiteljice, zaposleni in nekoč zaposleni v vrtcu in šoli ter vsi ostali obiskovalci so z velikim zanimanjem prisluhnili kulturnemu programu, ki so ga pripravile vzgojiteljice skupaj z otroki iz vseh sedmih skupin. So pa otroci, ki se letos poslavljajo od vrtca, prevzeli glavne vloge. Ob koncu dramatizacije so seveda vsi mladi igralci, plesalci in pevci poželi velik aplavz.

Sledil je drugi del prireditve, predstavitev projektov, v katerih so otroci v vrtcu sodelovali v tem šolskem letu, in ogled projekcije o zanimivih utrinkih iz vsakdanjega vrtčevskega dogajanja.

Na prireditvi so spregovorili tudi ravnatelj in pomočnica ravnatelja v vrtcu, župan in predsednica sveta staršev.

Prireditev so s čudovito pesmijo, ki so se je naučili prav za ta dogodek, zaključili ‘mini maturanti’.

Za otroke generacije 2016 je bila ta prireditev v vrtcu SONČEK zadnja. Vrteška vrata se jim počasi zapirajo, odpirajo pa se jim nova – šolska vrata! Gotovo bodo otroci z veseljem stopili na to novo pot.

 

Dogodek smo zaključili z druženjem v avli Kulturnega in upravnega središča Sveti Jurij ob Ščavnici ob ogledu lične razstave na temo V našem vrtcu.

 

Fotogalerija

Strokovne delavke vrtca