UNESCO je leta 1996 razglasil 23. april za svetovni dan knjige. Dan knjige je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Branje otrokom je že v predšolskem obdobju zelo pomembno. Branje otroku omogoča bogatenje besednega zaklada in pridobivanje različnega znanja, otroku pozneje olajša učenje branja in pisanja, saj se otrok, ki pozna in razume več besed, potem tudi laže nauči brati in pisati.

Sodelovanje staršev pri branju pravljic in drugih besedil otrokom je zelo pomemben dejavnik začetne pismenosti, prav tako pa se med branjem vzpostavi posebna vez z  otrokom.  Zato vsak dan posvetite vsaj nekaj minut skupnemu branju.

Tudi mi smo s skupnimi močmi ustvarili čisto pravo zgodbo ZGODBO O TRAKTORJU, kjer so avtorji besedila in ilustracij otroci sami. Izdelali pa smo si tudi kazalke za knjige, s katerimi boste lahko označili stran, kjer ste ostali pri prebiranju zgodbic. Želimo vam obilo prijetnih trenutkov ob skupnem branju in ob tem potovanju v svet domišljije, kjer je vse dovoljeno.

Fotogalerija

Otroci in strokovni delavki skupine 4