Precej nenavaden naslov, kaj? Pa vendar resničen. Opaziti je namreč, da otroci zamenjujejo številke in črke (npr.: To je črka 1). Tako je tudi v skupini 6 – nismo izjeme. Zato smo se v mesecu novembru podali na pot matematiki in jeziku. Več kot dva tedna smo intenzivno namenili matematiki. Otrokom sva poskušali preko različnih iger približati matematiko kot prijetno izkušnjo, kjer uporabljamo predvsem številke. Otroci imajo še vedno precej težav s prepoznavanjem števil ter povezovanjem povedanega z napisanim. Otroci so spoznavali barve, njihovo mešanje preko barvnih čarovnij. Poskušali smo si zapomniti dneve v tednu, ter zaporedje dogajanja. S pomočjo ure smo prepoznavali števila ter njihovo zaporedje. Otroci so si izdelali ure, ki so jih odnesli domov in jim krasijo njihove otroške sobe.

Prav tako se težave pojavljajo na področju jezika in črk. Otroci še imajo nekaj težav pri izgovorjavi nekaterih glasov (sičniki, šumniki, k, g, l, r), veliko jih ne najde prvega glasu pri izgovorjeni besedi. Velika večina pa že pravilno zapiše in sestavi svoje ime. S teh dveh področij nas čaka še ogromno dela, ki ga bomo nadaljevali še v decembrskem času, ponovno pa spet spomladi.

Seveda pa nismo samo obdelovali teh dveh tematik, temveč smo si vzeli čas še za praznovanja rojstnih dni, učenje pesmi in deklamacij, slikanju, risanju, lepljenju, izrezovanju, telovadbi, učenju plesov: Čebelice in Ura. Obeležili smo tudi slovenski tradicionalni zajtrk in slovensko tradicionalno kosilo. Ker nas je zadnje dni presenetil sneg, smo izkoristili trenutke na snegu. Otroci so se kepali, izdelovali snežaka, tekali …

Fotogalerija

Vzgojiteljici skupine 6: Mateja in Marinka