Vsako leto v vrtcu praznujemo prvi jesenski dan. Otroci so imeli za domačo nalogo, da od doma prinesejo sadež ali dva, ki so ga skupaj s starši nabrali, natrgali ali pobrali v bližini svojega doma. Pohvalno so opravili domačo nalogo, še posebej posamezniki so bili zelo izvirni, saj je bil nabor sadja zelo pester. S posameznim sadjem smo se srečali prvič – asimina – sadež, ki ima okus po banani in mangu. Radovedni smo ga poskusili.

Spet drugi so v prvih jesenskih dneh nabrali tudi maline in jagode. Posebne so bile tudi domače fige, bele breskve in aronija.

V vsaki skupini smo se najprej pogovorili o vrsti sadja, ki so jo prinesli, nato smo sadje očistili in narezali. Zbrali smo se v skupini 6 in si tam pripravili sadno tržnico, kjer so otroci nakupovali za gumbe. Najprej smo povedali najpomembnejše značilnosti jeseni, vsaka skupina je zapela ali povedala pesmico. Otroci 7 skupine smo bili prodajalci sadja. Preštevanje gumbov ni delalo težav nobenemu otroku in sami so si izbrali sadež.  Veliko sadja nam je še ostalo in na hodniku šole smo ga ponudili staršem ko so prihajali po otroke.

Fotoutrunki

Zapisala vzgojiteljica Marija Rudolf