Za nami je pester mesec marec. V skupini 4 smo zelo veliko ustvarjali na temo pomladi, saj smo izdelovali dekoracijo za Kulturno umetniško središče. Prav tako smo pomladansko okrasili našo garderobo in igralnico, izdelali smo zvončke, hijacinte in pomladne venčke. Obravnavali smo tudi temo družine in se pogovarjali o družinskih članih. Vsak otrok je pobarval hišo, da se je ujemalo z njihovo in vanjo zalepil in pobarval pripadajoče družinske člane.
V tem mesecu nas je obiskala zobna asistentka ga. Aleksandra iz Zdravstvenega doma Gornja Radgona, ki je otrokom preko namizne igre in vprašanj približala pomen ustne higiene. Kasneje nas je obiskal tudi g. Primož, prav tako iz Zdravstvenega doma Gornja Radgona, ki je izvedel delavnico z naslovom Zdrava prehrana in otrokom prebral knjigo Škrat Brokolino ter jim poskušal na takšen način predstaviti in približati pomen zdrave prehrane.
Mesec marec smo zaključili z druženjem ob materinskem dnevu. Otroci so nestrpno čakali ta dan, ko so lahko mamam predstavili, kaj vse smo se naučili. Predstavili smo se z deklamacijami, pesmijo in
plesom.
V tem mesecu smo se pripravljali tudi na praznovanje velike noči, zato smo igralnico okrasili s piščančki, ki se valijo iz jajc, prav tako pa smo z riževim papirjem oblepili jajčka, ki so jih otroci odnesli domov in jih bodo lahko uporabili za velikonočno okrasitev. Otroci so se podali na lov za čokoladnimi jajci, ki jih je na igrišču skril velikonočni zajček.
Po pestrem in razgibanem mesecu se že veselimo naslednjega!