V mesecu maju smo spoznavali različne poklice in dela, ki sodijo k posameznemu poklicu. Otroke smo seznanili, da so vsi poklici v družbi pomembni za preživetje, dobro počutje in udobje.

Otroci so najprej pripovedovali o  poklicih svojih staršev in naštevali poklice katere želijo opravljati sami, ko bodo veliki.

Ker smo želeli poklice spoznavati v delovnem okolju smo se odpravili na obisk pošte, frizerskega salona, zdravstvenega doma, lekarne, vrtnarije, slaščičarne, knjižnice v OŠ in avtobusne postaje. V igralnici smo se preko igre vlog prelevili v različne poklice, med drugim tudi umetnike. Razstavo fotografij smo si ogledali v avli Kus-a.

V sklopu projekta VSUO smo povabili k sodelovanju tudi starše in kot naročeno nas je v tem času obiskal eden izmed staršev in nam predstavil poklic fizioterapevta. Otroci so z veliko radovednostjo spremljali njegovo predstavitev in z veseljem sodelovali pri izvajanju vaj.

Še enkrat bi se radi zahvalili vsem, ki so nas sprejeli in nam s predstavitvijo svojega dela omogočili, da so otroci pridobili nova znanja, ter se ob tem nezavedno urili v socialnih spretnostih in sposobnostih, ki jih sodobni družbi pogosto primanjkuje.

Fotogalerija

Otroci in vzgojiteljici skupine 5