Kostanjev piknik je bil organiziran in izveden v TEDNU OTROKA, in sicer 7. oktobra.  Družili smo se pedagoški delavci, starši in otroci vseh sedmih skupin. Dogajanje je bilo na igrišču vrtca SONČEK. Skupna prisotnost staršev in otrok je bila okrog 65 %.

Strokovne delavke smo za otroke pripravile tri različne delavnice. Eno z  naravnim materialom, kjer so otroci likovno ustvarjali. Izdelovali so ježke. V drugi delavnici so otroci razvijali matematično mišljenje, vztrajnost, pozornost in ugotavljali matematična zaporedja. Prepoznavali so naravne materiale – kostanj, oreh, želod, želodove kapice, koruzo. V tretji delavnici so se igrali rajalne in družabne igre.

Piknik je spremljala tudi glasba, starši in otroci so lahko prisluhnili različnim otroškim pesmicam in narodno zabavni glasbi.

Ob vseh delavnicah so otroci imeli na razpolago vsa igrala na igrišču, omogočena jim je bila tudi igra v velikem peskovniku. V posebno veselje jim je bila igra s tovornjaki, kjer so lahko vozili mivko, kolikor jim je poželelo srce.

Starši in otroci so se pogostili s pečenimi in kuhanimi kostanji ter se posladkali s pečenimi jabolki in hruškami. Tudi za zdrave napitke (sadni čaj in vodo) smo poskrbeli.

Vzdušje je bilo sproščeno, prijetno, veselo in zabavno. Z vremenom smo imeli srečo, saj je bil res lep sončen jesenski dan.

Še posebej bi se radi zahvalili staršem, ki so skupaj z otroki nabrali veliko kostanjev. Tako otroci kot odrasli smo se jih lahko do sitega najedli. Zahvala gre tudi g. Senekoviču za sponzorstvo jabolk in pridnim očkom, ki so pomagali pri pečenju kostanjev.

Družili smo se od 15.30 do 18.00 ure.  Doživeli smo veliko lepega, da bodo ostali lepi in trajni spomini.

Fotoutrinki

 Zapisala vzg. Marija Slavič